Vanlige stilte spørsmål

Når bør vi få maten levert?

Ved opprettelse av en bestilling må vi legge inn et tidsrom for levering (tidligst og senest). Vi ønsker helst 60 minutter mellom tidligste- og seneste leveringstid, og at spisetiden er 15-30 minutter etter seneste leveringstid. Da har sjåføren et slingringsmonn dersom en uforutsett hendelse eller kø skulle inntreffe.

Rigger sjåføren opp buffeten for oss?

Våre sjåfører har mange leveringer i løpet av en dag, og derfor ikke tid til å rigge opp buffeten og sette ut maten for hver enkelt kunde. Om man ønsker at noen andre gjør i stand dette kan man leie inn servitør av oss.

Hva hvis noen av gjestene er allergiske?

Når du bestiller i nettbutikken kommer det opp et felt hvor du kan skrive de kjente/antall allergier . Det er viktig at du spesifiserer hvilke allergier og hvor mange det gjelder. For eksempel: en person er melke- og glutenallergiker, mens en annen er glutenallergiker.

Vi har ingen spesifisert allergiker meny som vi sender ut på forhånd. Ved allergier lager kjøkkenet egen mat som allergikerne kan spise utfra hva resten av gjestene spiser, samt hva som er tilgjengelig den dagen. all mat kan inneholde spor av nøtter og gluten. 

Hvordan leveres maten?

Lunsjmat som sandwicher, rundstykker, snitter, wraps osv. kommer på fat pakket med plast og kan settes rett frem. Koldt tallerkener kommer på porselenstallerkener klare til servering, Ved bestilling av buffet kommer de kalde rettene på porselensfat. De varme rettene kommer i aluminiums bakker i thermo-kasser. I disse kassene holder maten seg varm inntil et par timer, men vi anbefaler at du velger leveringstid nærmest mulig spisetidspunkt.

Hva koster det å få maten levert?

Leveringspriser  Mellom kloken  
07:00 til 15:00
Mellom klokken 15:00 og 21:00  Mellom Klokken 21:00 og 00:00 Mellom Klokken 00:00 og 07:00
Hverdager  145 kr 312 Kr 500 kr  750 kr 
Helg/Helligdager 350 kr 420 kr 550 kr  950 kr 

 

Priser (inkl MVA) for levering. Henting av returutstyr man-fre på dagtid koster kr 145,- 

Maten kan også hentes hos oss. Du kan også velge å returnere tilbake utstyret selv for å slippe denne ekstra kostnaden. Utstyret leveres da til oss på Øverbergveien 39 B 1397 Nesøya hele døgnet.
Er det ingen her for å ta i mot kan det settes på utsiden, men husk å merke med ordrenummer eller navn slik at vi får registrert det som mottatt.

Leverer dere utenfor Asker og Bærum?

Ja, vi leverer utenfor Asker og Bærum , pris kommer an på størrelsen av oppdraget og hvor det er. På enkelte arrangementer reiser vi utenlands.

Jeg er ikke sikker på hvor mange vi blir ennå, når må dere ha endelig antall for bestillingen?

Ved bestilling av selskapsmat/buffet/ større arrangementer ønsker vi endelig antall senest fem virkedager før levering. Ved bestilling av kalde lunsjretter/brødmat kan antallet endres dagen før levering innen kl.12:00.

Når må dere ha bestillingen for å kunne levere?

Mindre lunsjbestillinger bør bestilles minimum 2 dager før levering. Ved større arrangement bør man reservere/bestille så snart man har bestemt seg for å bruke oss som leverandør. Meny og antall kan endres inntil én uke før arrangementet.